Bahan-bahan A:
11/2 cawan tepung gandum
2 camca teh serbuk penaik
Bahan-bahan B:
2/3 cawan bijirin seisi keluarga Nestum
2/3 cawan cincangan walnat
4 camca teh Nescafe
1 camca teh air panas
150 gm mentega atau majerin
1 cawan padat gula perang
2 biji telur
3 biji pisang di lecek
Cara membuatnya:
1.Ayak bahan-bahan A,gaul bersama Nestum dan cincangan walnat.
2.Larutkan Nescafe di dalam air panas dan sejukkan.
3.Putar mentega dan gula hingga ringan dan kembang.
4.Masukan telur sebiji demi sebiji dan pukul sebati setiap kali di masukan.
5.Masukan pisang lecek dan campurkan kopi segera,kacau rata.
6.Kaup balikkan campuran tepung,kacau rata.
7.Masukan adunan kedalam acuan roti berlengser 25cm X 11cm.
8.Bakar di dalam ketuhar bersuhu 180 darjah celcius,selam 35 minit atau sehingga masak.
Sumber
Comments :
0 comments to “[Resepi] : Kek Pisang Berkopi”
Post a Comment